Zondag 3 april 2016 – Project de regenboog

Een bijzondere, zonnige dag!

De jongeren die mee gaan naar Taizé van 1 tot en met 8 mei verzamelden zich om 8.30 uur bij het parochiecentrum aan de Hoefstraat, met hun eigengebakken cakes.

Ze gingen in 4 groepen naar de verschillende kerken, Lucaskerk en ’t Goirke en het Kruispunt en de Peerke Donderskerk om ze daar te verkopen voor sponsoring van hun reis.

Rond 12.30 uur was iedereen terug en stond er een heerlijke lunch klaar, ondertussen was het prachtig weer en konden we alles buiten doen.

De opbrengst van de cakes was geweldig, bijna 800 euro! Nogmaals bedankt voor deze gulle giften.

De middag stond in het teken van Solidariteit en daarom vertrokken er om 13.15 uur twee busjes om 36 vluchtelingen jongeren op te halen en een Syrisch echtpaar bij het AZC van de St.Josephzorg.

Ze moesten drie keer rijden en ondertussen waren onze jongeren al heel snel met hun Taizé spelletjes aan het doen, er was meteen een goede click…

Na een warm welkom om 14.00 uur kregen ze een blauw of geel kaartje wat aangaf met welke workshop ze moesten beginnen, binnen een workshop kaarsen maken onder leiding van Mirjam de Leeuw van de Kaarsentempel en buiten een workshop percussie met Peter Cadmus..

Het swingde daar meteen met zo’n enthousiaste Peter, hij liet ze zelfs dansen en zingen met eigen ritme uit hun eigen land, al snel dansten onze jongeren ook mee, ook op zijn Nederlands met de polonaise, het was prachtig om te zien.

Binnen was het rustiger maar daar waren ze ook heel serieus kaarsen voor zichzelf aan het maken, het waren prachtige kaarsen.

Na een korte pauze wisselden ze van workshop en om 17.30 uur stond er voor ons allen een heerlijke maaltijd klaar, wat een super kookploeg!

Aan de gezichten van de jongeren van het AZC kon je zien dat ze genoten en we hopen dat ze hun zorgen even konden loslaten want we moeten niet vergeten dat het nogal wat is om alles achter je te laten, zo was er een jongen bij die hier helemaal alleen is en waarvan ze de week daarvoor zijn broer hadden doodgeschoten…….

We sluiten zo’n dag altijd af met een Taizé viering en na een uitleg aan het Syrisch echtpaar om aan hun te vragen of ze hier bij aan wilden sluiten om God/Allah te bedanken voor deze bijzonder dag, waar geen verschillen waren en respect voor elkaar.

Bijna iedereen ging mee in deze viering, het

was een fijne en mooie afsluiting van deze dag. Daarna hebben ze buiten afscheid genomen en vertrokken ze weer in groepjes naar huis.

Inmiddels zijn er al vele vriendschappen ontstaan met elkaar via facebook en ze gaan elkaar zeker nog zien.

Iedereen bedankt die er mede voor gezorgd heeft voor deze onvergetelijke dag maar vooral ook de jongeren voor hun inzet, ze waren super!

 

Dit project is gesponsord door Stichting Laag Catharijne

Bekijk de foto’s hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *