Terugblik op de Kerstspecial (kerstpakkettenactie)

Met de kerstdagen zijn de meeste mensen het liefst bij familie, om gezellig samen te eten, spelletjes te doen, misschien wat cadeautjes uitpakken… maar er zijn ook mensen in Tilburg die niet veel te besteden hebben, of die weinig of geen familie hebben. Om deze reden houden we bij de Mandala elk jaar een kerstpakkettenactie, zodat ook deze mensen met kerst verrast worden en weten dat er aan hen gedacht wordt.

Het begin
Deze kerstpakketten actie begint altijd met het inzamelen van zoveel mogelijk levensmiddelen, verzorgingsspullen en anderen giften. En ook dit jaar kwam er weer van alles binnen, waaronder tassen vol met etenswaren, drinken en enveloppen met giften. Daarnaast is er tijdens de actie ook nog een mooi samenwerking ontstaan, tussen de Mandala en Wijkcentrum De Wissel. Waardoor nog eens een mooie subsidie van ‘Verrijk je wijk’ binnen kwam voor de kerstpakkettenactie.

De volgende fase
Na het inzamelen begint de volgende fase van de kerstpakkettenactie, namelijk het samenstellen van kerstpakketten en kerstpresentjes. Hiervoor kwamen alle jongeren van de Mandala samen en werden zij nog eens versterkt door de hulptroepen van de Wijkcentrum De Wissel. We waren gelukkig met een hoop mensen, die allemaal meteen aan de slag gingen. De taken werden verdeeld; naast een team dat de dozen vouwde en dicht-tapete, coördineerde iemand anders hoe de dozen moesten worden ingepakt (groot gezin, alleenstaande, enz.), en pakte de rest in tweetallen de dozen in. De spullen waren door de ruimte verdeeld op categorie, zoals pasta, brood, drinken, koffie/thee, enz. Daardoor was het alsof je bij het inpakken van de dozen aan het winkelen was, hoe leuk is het als je van alles uit mag zoeken en je er niet schuldig over hoeft te voelen dat je te veel hebt gekocht? En als je daarnaast ook nog eens een ander er gelukkig mee maakt…

De sfeer zat er goed in, met kerstliedjes op de achtergrond waren we binnen twee uur klaar met het inpakken. De spullen die over waren werden verdeeld over dozen die naar Pater Poels gaan. Binnen no-time werden ook deze dozen ingepakt en voorzien van een kerstpapiertje en kerstwens. Daarna moest er nog opgeruimd worden, maar met zo veel handen was ook dit zo gedaan.
Voor iedereen was deze avond enorm geslaagd en een goed begin van de feestdagen. De snelheid en vrolijkheid waarmee iedereen de hele avond te werk ging, daar zou de kerstman met zijn kerst-elfen team jaloers op zijn…

Fijne feestdagen!