Het thema van 2020-2021 is: ‘Around the World, Again’

Het thema van 2020-2021 is: ‘Around the World, Again’

Vanwege het Coronavirus hebben we afgelopen seizoen nog niet de gehele wereld mogen ontdekken. Daarom is er voor dit jaar gekozen, om het team door te zetten. We gaan dus nog een rondje rond de wereld.

 

The world is a book and those who do not travel read only one page – Saint Agustine of Hippo

Ben jij wel eens buiten Nederland geweest, in bijvoorbeeld Belgie, Luxemburg, Duitsland of juist naar Afrika, Amerika of Australië. En viel het je toen op dat, dat land toen een andere cultuur had?

Elk land heeft namelijk zo zijn eigen cultuur. En die cultuur heeft dan weer zijn eigen waarden en zijn eigen normen, die het denken en handelen van die cultuur bepalen. Voorbeelden hiervan zijn de manier van begroeten, het wel of niet leegeten van je bord of het uiten van gevoelens. 

Maar ook in kleine dingen kun je de verschillen tussen verschillende culturen of verschillende landen merken. Wij kijken soms raar op wanneer we iets zien wat we niet gewend zijn, maar natuurlijk denken andere landen dat ook over ons. Want dat Nederlanders zelfs op een fiets stappen als het regent, gekleed in… wat is dat voor een pak?? Of dat een Nederlander kan vragen wat iemand voor zijn eigen verjaardag wil hebben (een cadeau moet toch een verrassing zijn?) vinden ze maar raar.

Sint Augustinus van Hippo zei ooit: ‘De wereld is een boek en zij die niet reizen lezen maar één pagina.’ Dit jaar gaan wij met ons thema virtueel op reis. We bezoeken verschillende landen en ontdekken verschillende culturen. Zodat we op het eind van het jaar niet maar één bladzijde, maar het hele boek hebben gelezen. 

Lezen jullie dit jaar mee?