Thema 2016-2017: Zie je mij, ken je mij?

Ieder jaar stellen we een pakkend thema centraal. Vanuit dit thema gaan we een jaar lang aan de slag.

mandala-logo-2016-2017-full-colour

Ken je mij… of weet je m’n naam en hebben andere je verteld hoe zij vinden dat ik ben? Ken je mij, of heb je mijn bestaan en mijn zijn ingevuld en opgebouwd met meningen van anderen en fragmenten die jij van mij ziet? Zie je mij zoals ik ben? Of zie je me op de manier zoals jij mij hebt ingekleurd.
Als je zegt dat je mij kent, hoop ik dat er een moment geweest is, een gevoel binnen in jou wat ervoor gezorgd heeft dat je me echt wilde leren kennen.

Ken je  mij, wil je me kennen? Zie je dan wat ik nodig heb? In hoeverre wil je me kennen, mag ik ook bij jou zijn, op mijn donkere dagen op die manier hoe dicht ik bij jou mag zijn op mijn dagen met een lach?
Wil ik wel dat jij mij kent? In hoeverre wil ik dat jij mij kent? Wat mag je van me weten, en wat houd ik liever diep verborgen?
Kennen wij elkaar als samenleving, plaatsen wij mensen meteen in een hokje? Zien we de ander écht of zien we alleen wat we willen zien?
De zwerver op de hoek van de straat die je aankijkt…
Als die man met zijn vieze lichaamslucht je aankijkt dan zal hij vast je geld willen, want waarom kijkt hij je anders aan, die vieze man!
Wat nou als je naast die man ging zitten en hij je vertelde dat hij je iedere keer aankeek omdat hij gewoon een praatje wilde maken? Dat hij niet geïnteresseerd is in je geld, maar vijf minuten van jouw tijd aan hem besteed voor hem onbetaalbaar is. Omdat hij menselijk contact mist, hij is eenzaam omdat niemand hem wil leren kennen…. Zie je hem dan anders?
Als we elkaar nabij zijn, elkaar letterlijk bij de hand nemen, maken we voor elkaar het leven mogelijk, geven we elkaar levenskracht!
Er écht voor elkaar zijn, niet ‘ik’ voorop, maar jij!
Door te zien wat de ander nodig heeft en dan daadwerkelijk te helpen werken we aan een droom van een wereld van vrede, gerechtigheid en liefde.
De Mandala wil met elkaar aan deze droom gaan werken met het thema ‘Zie je mij, ken je mij’.
Als wij hier een klein steentje aan bij kunnen dragen gaan we zeker een mooi jaar tegemoet!